top of page
muur.jpg
KAN_LOGO_2023.png
KAN_20180830 - 37_edited.jpg

5 dingen die jij nog niet wist over het Kantongerecht

Het Kantongerecht is meer dan alleen een eetgelegenheid. Het is namelijk een restaurant met een rijke geschiedenis die veel mensen nog niet kennen. In deze blog delen we vijf interessante weetjes over het Kantongerecht.

Water en brood                                                

Bij het Kantongerecht weten we hoe we onze gasten kunnen verrassen. Bij het diner ontvangen gasten water en brood van het huis, een knipoog naar de oude gevangenis. Maar laat je niet misleiden, onze gasten krijgen natuurlijk heerlijk versgebakken brood met dipjes om van te genieten. 

brood van het huis_edited_edited.jpg

Huisgemaakt

Als je vaker bij Het Kantongerecht bent geweest, ben je ongetwijfeld bekend met de huisgemaakte appeltaart. Elke ochtend wordt deze vers gebakken op basis van familierecept, wat zorgt voor een smaakvolle ervaring. Naast de appeltaart worden er lactosevrije brownies bereidt en is de witte chocolade cheesecake misschien nog wel het meest populair. 

mmmm...

'Verborgen plekken'

Het Kantongerecht beschikt niet alleen over een restaurant en een terras, maar heeft ook nog twee andere bijzondere ruimtes. Achter het restaurant bevinden zich de oude gevangeniscellen van Het Kantongerecht. Deze zijn omgetoverd tot een sfeervolle ruimte waar gasten op een unieke locatie kunnen lunchen, dineren of vergaderen. Buiten is een extra terras op de Luchtplaats met een loungeplek. Hier kun je optimaal genieten van de zomer, met bijvoorbeeld een verfrissend wijntje en smakelijke borrelhapjes.

''Wie zijn deze mensen als ik vragen mag?''

Dit is een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt. Tijdens de  transformatie van Het Kantongerecht heeft pandeigenaar Guido Weijers iets persoonlijks toevoegd aan de inrichting. Hij heeft ervoor gekozen om twee prachtige afbeeldingen van zijn grootouders, ook wel bekend als

Aal en Trudie Schrijen, een prominente plek te geven in het restaurant.

Het voegt een vleugje geschiedenis en persoonlijkheid toe aan de algehele sfeer van de locatie.

Op proefverlof

Bij Het Kantongerecht hanteren we een lunchkaart die net even anders is.

We geloven namelijk dat een lunch meer is dan alleen een snelle hap. Het is een gelegenheid om nieuwe smaken te ontdekken en jezelf te verwennen. Daarom hebben we een uniek concept voor onze lunchkaart ontwikkeld. Bij ons krijgen gasten de kans om hun eigen lunch samen te stellen door 2, 3 of 4 gerechtjes te combineren. Genieten dus!

lunchen_edited.jpg

Wil je op de hoogte blijven van nog meer interessante weetjes en updates over Het Kantongerecht? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van speciale evenementen, nieuwe gerechten en andere leuke verrassingen die ons restaurant te bieden heeft. Mis niets en schrijf je in!

bottom of page