top of page
muur.jpg
KAN_LOGO_2020_edited.png
KAN_20180830 - 37_edited.jpg

5 dingen die jij nog niet wist over het Kantongerecht

Het Kantongerecht is meer dan alleen een eetgelegenheid. Het is namelijk een restaurant met een rijke geschiedenis die veel mensen nog niet kennen. In deze blog delen we vijf interessante weetjes die jij nog niet wist over het Kantongerecht.

Water en brood                                                

Bij het Kantongerecht weten we hoe we onze gasten kunnen verrassen. Bij het diner ontvangen gasten water en brood van het huis, een knipoog naar het oude kantongerecht waar gevangenen achter slot en grendel zaten. Maar laat je niet misleiden, onze gasten worden niet gestraft met eenvoudig eten. Het water en brood worden op een luxe manier geserveerd, met heerlijke dipjes om van te genieten.

brood van het huis_edited_edited.jpg

Huisgemaakt

Als je vaker bij Het Kantongerecht bent geweest, ben je ongetwijfeld bekend met de huisgemaakte appeltaart. Elke ochtend wordt deze vers gebakken op basis van familierecept, wat zorgt voor een smaakvolle ervaring. Naast de appeltaart worden er lactosevrije brownies bereid en staat de witte chocolade cheesecake hoog aangeschreven op het menu, dus er valt genoeg te ontdekken en te proeven.

mmmm...

'Verborgen plekken'

Het Kantongerecht beschikt niet alleen over een restaurant en een terras, maar heeft ook nog twee andere bijzondere ruimtes. Achter het restaurant bevinden zich de oude gevangeniscellen van het kantongerecht, deze zijn omgetoverd tot een sfeervolle ruimte waar gasten kunnen op een unieke manier kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner. Buiten is er ook een luchtplaats met een loungeplek. Hier kun je optimaal genieten van de zomer, met een verfrissend wijntje en smakelijke borrelhapjes in het zonnetje.

''Wie zijn deze mensen als ik vragen mag?''

Dit is een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt. Tijdens de  transformatie van het Kantongerecht wilde pandeigenaar Guido Weijers iets persoonlijks toevoegen aan de inrichting. Daarom heeft hij ervoor gekozen om twee prachtige afbeeldingen van zijn grootouders, ook wel bekend als Aal en Trudie Schrijen, een prominente plek te geven in het restaurant. Het voegt een vleugje geschiedenis en persoonlijkheid toe aan de algehele sfeer van de locatie.

Op proefverlof

Bij Het Kantongerecht hanteren we een lunchkaart die net even anders is dan normaal. We geloven namelijk dat een lunch meer is dan alleen een snelle hap. Het is een gelegenheid om nieuwe smaken te ontdekken en jezelf te verwennen. Daarom hebben we een uniek concept voor onze lunchkaart ontwikkeld. Bij ons krijgen gasten de kans om hun eigen lunch samen te stellen door 2, 3 of 4 gerechtjes te combineren. Genieten dus!

lunchen_edited.jpg

Wil je op de hoogte blijven van nog meer interessante weetjes en updates over Het Kantongerecht? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van speciale evenementen, nieuwe gerechten en andere leuke verrassingen die ons restaurant te bieden heeft. Mis niets en schrijf je in!

bottom of page